Leer de héle Bijbel kennen
Boek voor boek

De Bijbel beter leren begrijpen. En daar doorheen verbinding met God zoeken, vinden en houden. Dat is het doel van Connect: een serie korte notities bij de Bijbel om je aandacht dagelijks op God te richten.

Wat is Connect?

Connect is een dagboekserie met notities bij de Bijbel. Filosoof, theoloog en bandleider van Sons of Korah dr. Matthew Jacoby beschrijft de context waarin het bijbelboek geschreven is en helpt je om je verbinding met God te versterken.

Iedere 3 maanden krijg je een nieuwe editie thuisgestuurd, waarin Matthew op 1 tot 3 bijbelboeken focust. In 7 jaar reis je zo door de hele Bijbel. Door te focussen op een compleet Bijbelboek leer je de héle context kennen waarin de tekst geschreven is.

Maandelijkse betaling
(€38,40 per jaar)

€3,20 / mnd

Jaarlijkse betaling
(€30 per jaar)

€2,50 / mnd

Editie 08 • Zomer 2020
I en II Koningen, I en II Kronieken

In dit nummer van Connect gaan we door de nogal turbulente geschiedenis van de koningen van Israël en Juda heen. We zullen een heel aantal onvoorstelbaar bijzondere verhalen bekijken uit de levens van profeten als Elia en Elisa en koningen als Hizkia en Josia. Er valt zoveel te leren van de verschillende thema’s en de gebruikte vormen die we in dit verhaal gaan tegenkomen.

Ik ben er zeker van dat je nieuwe betekenis zult vinden in sommige verhalen die best wel raadselachtig zijn. Ik zal ook in de weekenden onze reis door de Psalmen voortzetten. Ik moedig je aan om verder mee op reis te gaan in deze editie van Connect terwijl we Koningen, Kronieken en daartussendoor de Psalmen lezen.

– Matthew Jacoby